Hlavní obsah

V australském obchůdku straší, v noci vyskakuje zboží z regálů

Novinky, Jakub Kynčl
Brompton

Jihoaustralské městečko Brompton řeší podivnosti, které se dějí v tamějším obchodě. Jeho majitel Norm Hurst prodejnu zakoupil v říjnu 2011 a už tehdy byl varován, že v ní straší. Tehdy se smál a byl k tomuto tvrzení značně skeptický. Až do teď.

V australském obchodě vyhazuje prý zboží z regálů duchVideo: adelaidenow.com.au

 
Článek

Minulý čtvrtek opustil Hurst zcela opuštěnou a uklizenou prodejnu a o několik hodin později, v půl dvanácté večer, se najednou sepnuly bezpečnostní kamery. Ty se zapínají vždy, když jejich senzory zaregistrují nějaký pohyb. A skutečně, na zemi se najednou objevila krabice s ovocnými sladkostmi z regálu. Jenže...

Kuriózní je, že jev nelze svalit na probíhající krysu či něco podobného. Krabice totiž přistála pod regálem s těstovinami, ačkoliv se tato pochutina nachází v regálech vzdálených od těstovin 12 metrů. Za jedním rohem a za jednou uličkou.

Nabízející se vysvětlení - že sladkost někdo do přihrádky s těstovinami odložil a ta posléze spadla, má také jednu vadu. Jedna z kamer totiž zachytila letící krabici dříve, než dopadla na zem. Krabice totiž doslova prolétla uličkou, jakoby ji někdo hodil. A majitel obchodu se rázem přestal duchařským příhodám vysmívat.

Straší i ve staré hospodě?

Zajímavý případ se v uplynulých dnech odehrál i ve stařičké hospůdce Ye Olde Whyte Swanne v britském městě Louth. Místní štamgasti nepochybují o tom, že jim tam na místě dělá společnost duch. Na místo se tak vypravil novinář z  deníku Louth Leader společně s několika odborníky na paranormální jevy.

Duch prošel kameramanovi před objektivem

Výsledkem návštěvy bylo zvláštní video, na kterém se objeví podivný bílý oblak. Na místě navíc natočili i zvukový záznam, na kterém je slyšet podivný záhrobní hlas. Ačkoliv je videozáznam opravdu neprůkazný, tak novinář na místě pořídil i fotografii podivného obrysu ženy. Tu chce zveřejnit ve středečním vydání lokálního periodika.

Reklama

Výběr článků

Načítám