Hlavní obsah

Manželka amerického vojáka nechápe, proč zmasakroval 16 Afghánců

Seattle

Manželka amerického vojáka Roberta Balese Karilyn nechápe, proč její muž zabil 16 Afghánců. V prvním veřejném prohlášení uvedla, že cítí s rodinami obětí a že i ona chce vědět, proč se její muž vydal v noci zabíjet civilisty.

Foto: ČTK/AP

Dům seržanta Roberta Balese u jezera Tapps

Článek

"I já chci vědět, co se vlastně stalo. Chci vědět, jak se to mohlo stát," řekla 38letá Karilyn Balesová a v prohlášení zveřejněném prostřednictvím právníka Lanceho Rosena dodala: "Naše rodina má jen málo informací mimo rámec toho, co jsme se dočetli v médiích. Ale to, co bylo oznámeno, je naprosto odlišné od povahy muže, kterého znám a obdivuju." Sama nedokáže nijak objasnit celý incident.

"Modlím se za oběti a jejich rodiny, stejně jako za svého muže, kterého nesmírně miluju," uvedla Balesová, která se s dětmi dočasně uchýlila na vojenskou základnu v oblasti Seattlu.

Dům, kde oba žili oba od svatby v roce 2005, je na prodej. Karilyn ho nabízela už před masakrem, chtěla za něj 280 000 dolarů, i když stál o 40 000 víc, ale poté, co jí nabídli jen 230 000, nabídku stáhla.

Foto: Reuters

Seržant Robert Bales (vlevo) při výcviku v Kalifornii před odletem do Afghánistánu.

V pondělí se objevily informace, že rodina nebyla schopna splácet hypotéky. V roce 2009 jí hrozilo, že přijde o jiný dům, kde dlužili na splátkách přes 15 000 dolarů. Dům již měl být dán do dražby, ale od toho se náhle ustoupilo. V té době byl Bales potřetí v Iráku. [celá zpráva]

Rodiče Balesové, kteří žijí asi 40 kilometrů dál, rozmístili na stromech kolem svého domu cedule se zákazem vstupu ihned poté, co bylo jméno střelce z Afghánistánu zveřejněno.

Karilyn a Robert se seznámili přes internetovou seznamku, vzali se v roce 2005 a krátce poté Karilyn otěhotněla s jejich prvním potomkem. Mají dvě děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám