Hlavní obsah

Albert stáhl z prodeje šunku a tučný salám

Novinky, pit
Praha

Obchody Albert stáhly z prodeje rakouskou šunku, maďarský salám a slovenské klobásy. Stalo se tak den poté, co o nesrovnalostech v označení výrobků informovala Státní veterinární správa (SVS). Kontroloři objevili chybně označené výrobky v olomouckém distribučním centru společnosti Ahold, která řetězec obchodů Albert provozuje.

Foto: Ahold

Rakouská šunka a maďarský salám

Článek

"Zmíněné výrobky byly okamžitě staženy ze sítě prodejen Albert," sdělila mluvčí Aholdu Judita Urbánková.

U 364 kilogramů rakouské Berger tradiční šunky nejvyšší jakosti nesedělo zařazení, když nešlo o "nejvyšší jakost", nýbrž o "výběrovou" šunku, připomněl mluvčí SVS Josef Duben.

U 140 dvousetgramových salámů Csabai z Maďarska bylo místo deklarovaných „maximálně 48 % tuku“ prokázáno 56,6 procenta. Laboratorní testy u tohoto salámu navíc zjistily nedeklarované strojně oddělené maso, konkrétně drůbeží separát. [celá zpráva]. Stejný problém kontroloři zjistili i u 3164 kilogramů Mecom Uherské klobásy ze Slovenska.

"Jsme velmi překvapeni, že k pochybení došlo u značek jako je Berger nebo Csabahus. Jsou to kvalitní prémiové výrobky renomovaných výrobců, kteří dodávají do více retailových řetězců na českém trhu," podivuje se Urbánková.

Podle mluvčí došlo ze strany dodavatelů k porušení sjednaných obchodních podmínek. "Nyní jsme s dodavateli v jednání a zjišťujeme jejich stanovisko," dodala Urbánková.

Anketa

Sledujete na potravinách datum spotřeby?
ano
90,3 %
jen u mléčných výrobků a masa
6,1 %
ne
3,6 %
Celkem hlasovalo 7899 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám