Hlavní obsah

Mapy.cz nově nabízejí chytřejší plánování tras

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz přidala další vychytávku na svůj mapový server Mapy.cz, díky které je možné snadno plánovat trasy skrze průjezdní body. Upozornil na to produktový manažer serveru Mapy.cz Adam Chvaja.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Článek

„Novinka je velmi pohodlná. Po vyhledání trasy se nyní při jejím přejetí kurzorem objeví červené kolečko. Kliknutím levým tlačítkem myši lze kolečko v jakémkoliv místě trasy uchopit a přemístit ho do bodu, kterým chcete při cestě projíždět,“ uvedl Chvaja.

Foto: Seznam.cz

Přetahování trasy na Mapy.cz

„Jakmile kolečko pustíte a označíte průjezdní bod, trasa se přepočítá a zobrazí se její nová verze, propojující všechna požadovaná místa s údaji o vzdálenosti. V nejbližší době plánujeme funkci ještě zdokonalit tak, aby se trasa a údaje o ní přepočítávaly už při přetahování,“ konstatoval produktový manažer služby Mapy.cz.

Unikátní ptačí pohled

Mapy.cz přináší v poslední době jedno vylepšení za druhým. V polovině ledna začal server nabízet unikátní šikmé snímky neboli ptačí pohled u 140 měst z celé České republiky. V leteckých snímcích tak už nejsou vidět jen střechy budov, ale objekty jsou zobrazeny ze všech čtyř stran.

Otáčet mapu a zobrazit tak pohled z jiné strany je možné pomocí rotačních šipek. Ty se při šikmém pohledu automaticky objeví v horním rohu internetového prohlížeče u ovládacího prvku pro pohyb mapy. [celá zpráva]

„Podrobnost těchto snímků je místy skutečně impozantní – zkuste se podívat například na zámek v Hluboké nad Vltavou nebo v Kroměříži, hrad Hukvaldy, kostely a domy v centru Brna či Hradce Králové, nebo zcela unikátní moravské ocelové město,“ pochválil novinku Chvaja.

Dalších vylepšení se služba Mapy.cz dočkala v polovině loňského roku. Řeč je například o efektnějším vyhledávání na mapě, nových fotografiích nebo zajímavých informacích, nejen o turistických místech. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám