Hlavní obsah

Autobus se srazil se stádem krav u Velešína

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamenný Újezd

Čtyři zraněné lidi a devět mrtvých krav si vyžádala v sobotu večer srážka zájezdového autobusu se stádem, které se potulovalo po silnici u jihočeského Velešína, poblíž odbočky na Milikovice.

Foto: HZS JK

Nehoda autobusu se stádem krav u Velešína

Článek

Autobus přepravoval dvaapadesát lyžařů ze zájezdu v Rakousku do Mělníka. „Po nárazu se vážně zranil zhruba pětapadesátiletý náhradní řidič, kterého jsme museli vystříhávat,“ řekla Právu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Lehčí zranění utrpěli také tři cestující, všechny odvezla záchranka do českobudějovické nemocnice. Ještě podstatně hůř dopadly zatoulané krávy. „Osm jich bylo mrtvých namístě, jednu musel usmrtit veterinář,“ dodala Matějů.

Cestující odvezl přivolaný autobus do stanice v Českých Budějovicích, kam by pro ně měl poslat náhradní vůz postižený dopravce.

Policie nyní vyšetřuje, jak se stádo na silnici dostalo. „Zjišťujeme vlastníky krav, kteří dopustili, že se ocitly na místě, kde neměly co dělat. Zřejmě se bude jednat o trestný čin obecného ohrožení,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám