Hlavní obsah

Klaus ztratil glanc, rýpl si Hašek na internetu, ale pak se omluvil

Právo, Jiří Ovčáček
Brno

První místopředseda soc. dem. a jihomoravský hejtman Michal Hašek se ve středu na svém Facebooku pustil zostra do prezidenta Václava Klause za to, že kvůli studentským protestům proti vysokoškolské reformě odřekl návštěvu Brna. Hašek na Klausovu adresu uvedl, že „ztratil svůj glanc“.

Článek

„Jsem překvapený rozhodnutím Václava Klause nenavštívit Brno. Rozpačité vysvětlení Hradu neodpovídá tomu, na co jsme byli u Václava Klause v minulosti zvyklí. Tedy na jeho chuť a sílu hájit své názory před veřejností, i když tyto názory nebyly populární. Václav Klaus pro dnešek ztratil svůj glanc, a to je signál, že nechce obhajovat neobhajitelné nápady ,nejlepšího ministra školství‘.“

Týž den odpoledne však článek z Haškova Facebooku bez vysvětlení zmizel. Podle informací Práva se hejtman současně s tím Klausovi omluvil. Údajně s tím, že příspěvek napsal jeho „facebookový tým“. Informaci Právu potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje.

Hašek na dotaz k informaci o omluvě Právu napsal v SMS: „Zrušení návštěvy Václava Klause v Brně mě mrzelo, protože jsem jej zval na koncert k 80. narozeninám Jaromíra Hniličky a primátor (Brna, Roman Onderka z ČSSD, pozn. red.) k otevření zrekonstruované vily Tugendhat.“

Mluvčí Hradu Radim Ochvat na dotaz Práva sdělil, že o Haškově omluvě neví, slíbil ale, že se věc pokusí i přes nabitý Klausův program prověřit během čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám