Hlavní obsah

Chávez musí znovu pod nůž, objevila se u něj malá léze

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez se bude muset znovu podrobit operaci. Kubánští lékaři u něj zjistili nový podezřelý nález v pánevní oblasti, kde měl dříve nádor. Uvedla to agentura Reuters, podle níž Chávez o svém zdravotním stavu informoval při návštěvě továrny ve státě Barinas, kterou přenášela televize.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Nebudu schopen pokračovat ve stejném tempu," řekl po telefonu státní televizi v úterý večer venezuelský prezident, který dodal, že bude muset "znovu promyslet svůj osobní program, postarat se o sebe a postavit se tomu, čemu je třeba se postavit".

Chávez v úterý také řekl, že neví, zda je nález o průměru asi dva centimetry zhoubný, ale že pravděpodobnost toho je vysoká. Uvedl dále, že v následujících dnech podstoupí operaci na Kubě, která by prý měla být jednodušší než ta předešlá. Znovu se také pravděpodobně podrobí chemoterapii.

Sedmapadesátiletý politik zatím neřekl, kdy na Kubu odcestuje.

Venezuelský prezident podstoupil zdravotní testy na Kubě v sobotu. Zvěsti o Chávezově neohlášené cestě na Kubu vyvolaly v posledních dnech spekulace mezi jeho příznivci i odpůrci, že jeho zdravotní stav je kritický.

Přesné podrobnosti o Chávezově zdravotním stavu sice nejsou známy, ví se ale, že se loni kromě dvou operací v Havaně podrobil také chemoterapii. I přes pochyby o svém zdraví Chávez dosud plánoval, že se v letošních volbách bude ucházet o další šestileté období ve funkci hlavy státu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám