Hlavní obsah

Metař našel hodinky za 630 tisíc korun. Neváhal a odevzdal je

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southend-on-Sea

Pokud jste jedním z lidí, kteří se rádi vžívají do příběhů cizích a přemýšlí, jak by se v jejich situaci sami zachovali, máte ideální příležitost. Britský pouliční metař Arron Large našel při úklidu kanálu hodinky Rolex v hodnotě 21 tisíc liber (asi 630 tisíc korun). Místo toho, aby si je ponechal, okamžitě navštívil policejní stanici, kde je odevzdal.

Foto: Rolex

Členovi úklidové čety se podařil nález za statisíce.

Článek

Skutečnost, že se poctivost vyplácí, může přitom 28letý Arron Large pocítit už velmi brzy. Pokud se právoplatný majitel hodinek nepřihlásí do 30 dnů, tak mu je policisté vrátí a on se stane jejich majitelem. Zlaté hodinky Rolex Oyster Perpetual Cosmograph jsou ale kouskem, který by na ruce při své práci raději nosit neměl.

"Ve stoce jsme zvyklí nacházet všechny možné druhy zlatých podvrhů, a tak mě při jejich nálezu nadšení nikterak neochromilo. Po omytí vypadaly krásně a zlatý povrch byl bez otěrů, a tak jsem si uvědomil, že by to mohlo být něco speciálního," uvedl Large.

"Svým způsobem by to bylo opravdu hezké, kdyby se o ně jejich majitel přihlásil a získal je zpět. Nicméně doufám, že je měl třeba pojištěné a já si je nakonec budu moci nechat a následně prodat. Z jejich prodeje bych aspoň poplatil své dluhy," dodal Large.

Reklama

Výběr článků

Načítám