Hlavní obsah

Dopravní podnik opět mění ředitele, povede jej dosavadní šéfka představenstva

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V čele pražského dopravního podniku (DPP) skončil pověřený ředitel Jaroslav Stůj. Firmu místo něj povede Magdalena Češková, která doposud stála v čele představenstva. Novinkám to bez dalších podrobností potvrdila mluvčí společnosti Ilona Vysoudilová.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Sídlo DPP

Článek

Stůj loni v prosinci vystřídal na pozici ředitele Martina Dvořáka, který odešel z firmy po téměř pěti letech. [celá zpráva]

Češková byla doposud vedle působení v představenstvu pověřena i vedením ekonomického úseku.

Stůj působí ve společnosti od roku 1987. Postupně pracoval jako vedoucí technického úseku elektrických drah, vedoucí řízení provozu tramvaje a od loňska byl šéfem odboru, který zajišťuje dispečerské řízení metra, autobusů, tramvají i lanové dráhy.

Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou, ročně dostává na provoz z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun. Má přes 10 000 zaměstnanců.

Nový ředitel by měl být vybrán na základě výběrového řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražský dopravní podnik dočasně vede Stůj

Pražský dopravní podnik (DPP) od pondělí dočasně vede dopravní ředitel Jaroslav Stůj. Ve funkci vystřídal dosavadního šéfa Martina Dvořáka, který ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám