Hlavní obsah

Při policejní honičce na Strakonické zemřela spolujezdkyně, řidič uniká

Praha
Aktualizováno

Policejní honička, po které jeden člověk zemřel, se odehrála ve středu ráno v pražské Strakonické ulici. Policisté stříleli na ujíždějící vůz, řidič z místa utekl. Policie po muži, kterým má podle ní být 25letý Václav Hlinovský, pátrá a v té souvislosti žádá veřejnost o pomoc.

Foto: Policie ČR

Václav Hlinovský

Článek

Řidič ujížděl v odcizeném vozidle a nereagoval na světelné znamení k zastavení. Strhl řízení a narazil do policejního vozidla. Z něj vyběhl policista a se zbraní v ruce vyzýval řidiče k zastavení.

„Řidič ale začal na policistu najíždět, ten byl v bezprostředním ohrožení, proto několikrát vystřelil do spodní části vozu,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Řidič přesto z místa ujel v protisměru Strakonické ulice. Poté po několika stovkách metrů zastavil a z místa utekl.

Foto: Policie ČR

Václav Hlinovský

„Policisté po muži nyní intenzivně pátrají,“ doplnila mluvčí. Po zásahu policistů byla ve voze nalezena mrtvá spolujezdkyně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

„Zda smrt nalezené spolujezdkyně souvisí s policejním zásahem a střelbou, nyní prošetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ řekla Kropáčová.

Mluvčí později doplnila, že muž byl před dvěma měsíci propuštěn z vazební věznice, kde byl stíhán kvůli předchozí trestné činnosti.

V ulici byl kvůli vyšetřování provoz řízen policisty, jezdilo se jedním pruhem. V místě se vytvořily kolony dlouhé stovky metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám