Hlavní obsah

Američané prodávají komiks mapující život Steva Jobse

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmapovat život bývalého ředitele a jednoho ze spoluzakladatelů společnosti Apple se snaží nový komiks, který se minulý týden začal prodávat na americkém trhu. Publikace, která obsahuje celkem 32 stránek, dokumentuje život tohoto vizionáře od narození, kdy byl jako dítě adoptován, až po založení firmy Apple.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Životopis Steva Jobse vyšel jako komiksVideo: Reuters

 
Článek

„Je to stručná biografie pro ty, kteří o Jobsovi věděli, ale neznají o něm detaily. Stručně zachycuje všechny významné události jeho života. Najdete tam mnoho ikon, které s Jobsem souvisejí a všechny co tam jsou, snadno poznáte,“ popsal hlavní rysy nového komiksu americký knihkupec Thor Parker.

Zda je nový komiks přínosem či nikoliv, se však čtenáři nemohou shodnout. „Raději bych si o něm přečetl normální životopis než komiks,“ konstatoval zklamaně zákazník Michael poté, co si novou publikaci o Jobsovi prolistoval.

„Myslím, že to je skvělé, on byl zajímavým člověkem a tohle je zajímavý pohled na jeho život,“ neskrýval své nadšení další zákazník, který se představil jako Zane.

Jobs zemřel minulý rok v říjnu v 56 letech. V minulosti se potýkal s rakovinou a roku 2009 podstoupil transplantaci jater. V srpnu minulého roku se vzdal pozice ředitele firmy, což byl jasný znak toho, že jeho zdravotní stav je vážný. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám