Hlavní obsah

Strauss-Kahn: Jak jsem měl poznat, že jsou to prostitutky, když byly nahé?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu, jehož cestu do úřadu francouzského prezidenta loni překazilo obvinění ze znásilnění pokojské hotelu v New Yorku, čelí nařčení ze styku s prostitutkami ve Francii. Policie prověřuje, zda se Dominique Strauss-Kahn nedopustil korupce fondů MMF a nezákonného kupčení. Jeho právník argumentuje, že tehdejší šéf MMF neměl tušení, že šlo o prostitutky.

Článek

„Při těch večírcích nebyli všichni nezbytně oblečeni a podle mne nelze určit rozdíl mezi nahou prostitutkou a jakoukoliv jinou nahou ženou,“ popsal swingers párty se skupinou Francouzek a Belgičanek právní zástupce Henri Leclerc.

Ačkoliv styk s prostitutkami není nezákonný, policie prověřuje, zda Strauss-Kahn nezneužil fondy MMF. To, že byl ve styku s deseti prostitutkami, potvrzují policejní výpisy jeho telefonátů, napsal britský list The Daily Telegraph.

Prostitutky byly organizovány z luxusního hotelu Carlton v Lille na severu země. Policie v té souvislosti vyšetřuje osm osob včetně ředitele hotelu. Několik žen potvrdilo, že mělo se Straussem-Kahnem styk a dokonce kvůli němu za tímto účelem cestovaly do Washingtonu. Za večírek dostávaly 1600 eur (40 000 korun).

Strauss-Kahn byl sice loni zproštěn obvinění ve věci údajného znásilnění pokojské Nafissatou Diallové v New Yorku, ale po návratu do Francie ho čekala další nařčení. Také stíhání kvůli znásilnění francouzské spisovatelky Tristane Banonové bylo odloženo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám