Hlavní obsah

Šéf Microsoftu Steve Ballmer: Letošní rok bude patřit Windows 8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšení z příchodu nového operačního systému neskrýval šéf Microsoftu Steve Ballmer při své přednášce na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas. Kromě Windows 8 se Ballmer věnoval také smartphonům a tabletům. Žádné převratné novinky ale Microsoft na své prezentaci neukázal.

Foto: ČTK/AP

Největší část přednášky byla věnována operačnímu systému Windows 8.

Článek

Ve více než hodinové prezentaci se Ballmer zaměřil na práci v oblasti vývoje softwaru, na který Microsoft ve svých plánech spoléhá. Největší průlom ale v letošním roce firma ještě plánuje s Windows 8, které během prezentace také ukázala.

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť.

Nic nového ale podle agentury AP k vidění nebylo, firma jen ukázala to, co už v září viděli vývojáři. Ballmer ani neprozradil, kdy se finální verze nového systému objeví v obchodech.

Většina analytiků se domnívá, že nový operační systém Windows 8 by se na trhu mohl objevit koncem léta nebo začátkem podzimu. Testovací verze bude uvolněna ke stažení už v únoru. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Steve Ballmer hovořil i o nové Nokii s Windows

Část své přednášky věnoval Ballmer také mobilní platformě Windows Phone. Ta by totiž měla v letošním roce zažít velký rozmach díky strategickému partnerství s největším výrobcem mobilů na světě – společností Nokia. K vidění byl na prezentaci nový přístroj s Windows Nokia Lumia 900.

Microsoft letošní ročník veletrhu otevíral naposledy, v dalších letech už to v úmyslu nemá. Veletrh nejnovějších výstřelků světa elektroniky se totiž koná vždy na začátku roku, kdy Microsoft většinou nemá žádnou žhavou novinku, kterou by mohl předvést. Microsoft se ale veletrhu nechce účastnit vůbec, příští rok tam už nebude mít ani stánek. Do Las Vegas bude asi jen posílat několik zástupců. [celá zpráva]

Letošní ročník veletrhu je celkově čtvrtý, kdy zahajovací řeč připadla Ballmerovi. Microsoft se o hlavní prezentaci na úvod veletrhu postaral už patnáctkrát. Od doby, kdy se firma objevila na veletrhu poprvé, význam a velikost veletrhu dramaticky vzrostly. Letošní ročník by měl během čtyř dnů podle odhadů přilákat více než 140 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám