Hlavní obsah

Nad silnicí ve Skotsku prolétla dvě záhadná světla

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Nadšenci do pozorování UFO mají opět hody. Bezpečnostní kamera umístěná za předním sklem vozidla skotské záchranné horské služby totiž natočila dvě podivná světla, která za mlhavého dne proletěla nad silnicí.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Skotsku natočili záběry UFO

 
Článek

Záběry, které se na internetu objevily 1. ledna tohoto roku, jasně ukazují dvě světla, která ve velké rychlosti prolétla kolmo nad silnicí. Dva světelné kotouče zmizely tak rychle, jak se objevily.

Skeptici tvrdí, že jsou na videu vidět pouze kužely z reflektorů jednoho z aut, které se odrážely v kameře. Další ovšem zdůrazňují, že to by se stalo v případě všech protijedoucích aut a nikoliv jen jednoho. Dodávají pak, že jistě nešlo ani o letadlo, které by za mlhy jistě neletělo tak nízko.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

"Ta světla nevypadají jako nějaké odrazy, hýbaly se totiž opravdu rychle. Je to záhadné," uvedl ufolog Ron Halliday (62), který se o pozorování neidentifikovatelných objektů zajímá už tři desetiletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám