Hlavní obsah

Americká teenagerka řekla policii falešné jméno a byla vyhoštěna do Kolumbie

– Dallas
Novinky, rei

Americké imigrační úřady čelí faux pas. Ze země vyhostily teprve 15letou dívku s americkým občanstvím. Dívka utekla z domova, a když ji policie zadržela, udala falešné jméno a tvrdila, že je z Kolumbie. Americké úřady tvrzení důsledně neprověřily a dívku poslaly za hranice.

Foto: repro WFFA

Jackadrien Turnerová

Článek

„Nemám slov. Těžko popsat, co cítím,“ řekla dallaskému zpravodajskému serveru WFFA dívčina babička Lorene Turnerová, která vnučku vystopovala přes Facebook.

Jackadrien Turnerová utekla z domova ve čtvrti Oak Cliff na podzim předloňského roku, když jí bylo teprve 14 let. Dostala se do Houstonu, kde ji kvůli krádeži v obchodě zadržela policie. Uprchlice jim bez uzardění tvrdila, že je 22letá Kolumbijka Tika Cortézová. To tvrdila i při dalším řízení, a loni v dubnu byla tudíž ze Spojených států vyhoštěna.

Dívce se po domově nestýskalo a v nové zemi začala pracovat v call centru. Policii na místo jejího pobytu upozornila až babička, která po ní každý den pátrala na internetu. „Nekonali, co měli. Jak můžete vyhostit teenagerku a poslat ji bez ničeho do Kolumbie?“ postěžovala si Turnerová. Dodala, že se cítí o dvacet let starší, ale vnučce odpouští. „Nezlobím se na ni. Děti dělají chyby,“ prohlásila.

Představitel americké Imigrační a celní správy Brian Hale uvedl, že záležitost se vyšetřuje. Doplnil, že Turnerová by se mohla dostat zpět do Spojených států ještě v průběhu pátku.

Reklama

Výběr článků

Načítám