Hlavní obsah

Pár umučil patnáctiletého chlapce, protože měl očarovat jejich dítě

Londýn

Londýnský soud tento týden začal projednávat bizarní případ vraždy, jejímž motivem byla víra v čarodějnictví. Patnáctiletého chlapce, syna přistěhovalců z Konga, umučila o Vánocích roku 2010 v Londýně jeho sestra společně se svým partnerem, protože měl uhranout jejich tříleté dítě.

Foto: Profimedia.cz

Budova soudu Old Bailey

Článek

Podle obžaloby ho 28letý Eric Bikubi a stejně stará Magalie Bamuová obvinili z čarodějnictví. Údajně uhranul jejich tříleté dítě. Případ, ve kterém je pár původem z Konga obviněn z mučení a vraždy, projednává v těchto dnech londýnský soud.

Zavražděný Kristy Bamu narozený v Paříži byl na návštěvě u svých bratrů a sester, když ho švagr obvinil ze špatného vlivu na jeho tříletého syna. Se svou družkou, Kristyho sestrou, jej pak dlouho bili, odmítali mu dát napít a najíst. V trýznění podle čtvrtečního prohlášení obžaloby pokračovali tak dlouho, až je Kristy prosil o milosrdnou smrt.

Švagr jej zesláblého ponořil do vany plné vody, kde se chlapec nakonec utopil. Sestra mrtvého vyšetřovatelům tvrdila, že šlo o náhodu, ale patologové napočítali na jeho těle stovku podlitin a ran z neustálého bití, kterému byl vystaven. Bili ho holemi, štípačkami, kovovou tyčí, kladivem a dlátem.

Mlátili i další dva ženiny příbuzné

Žalobce k okolnostem smrti uvedl: „Bikubi ho vzal do koupelny, strčil ho do vany a pustil vodu. Kristy byl tak těžce zraněný a vyčerpán, že se nebránil a ani nedržel hlavu nad vodou. Když Bikubi zjistil, že se nehýbe, zastavil vodu a vytáhl ho z ní. To ale bylo příliš pozdě.“

Biti byli i další Kristyho sourozenci, kteří s ním přijeli na Vánoce. I 22letého Yvese a 20letou Kelly Bikubi obvinil z čarodějnictví. Současně nutil další děti, aby se na bití trojice podílely.

Zbylé dvě bité děti pak rodičům do telefonu řekly, co se stalo.

Kelly Bamuová vypověděla, že Bikubi Kristyho, ji a třetí dítě obvinil, “že byli čarodějnicemi anebo kouzelníky, kteří si zkoušeli své čarodějnické schopnosti na dítěti." I když to všichni popírali, Magalie Bamuová se ke svému partnerovi přidala jak v obviněních, tak při násilí, byť šlo o její sourozence.

Bikubi i jeho přítelkyně vinu popírají.

Čarodějnictví kindoki je v Kongu běžné a provozuje se i v kostelích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám