Hlavní obsah

Automobilka Škoda má za sebou rekordní rok v prodejích

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Rekordním prodejem aut ukončila loňský rok mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Celosvětový prodej vzrostl v roce 2011 o 15 procent na 875 000 vozů, v roce 2010 prodala automobilka téměř 763 000 vozů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Společnost Škoda má za sebou důležitý rok. Podstatně jsme zvýšili výrobu, prodej i zastoupení na mezinárodních trzích,“ shrnuje předseda představenstva Winfried Vahland.

Velice dynamicky se rozvíjejí především trhy v Číně a Indii, na které se automobilka v poslední době hodně zaměřuje. V Rusku se počítá se zavedením výroby modelu Yeti, stejně tak se bude tento vůz vyrábět od roku 2013 i v Číně. Podrobné údaje o těchto a dalších trzích hodlá vedení firmy zveřejnit 10. ledna.

Rozšiřování i doma

Kromě velkých investic v zahraničních závodech se chystají změny i doma. Hlavní závod v Mladé Boleslavi bude do poloviny roku 2012 podstatně rozšířen. Po ukončení výstavby nové haly je plánována výroba třetího modelu s pracovním názvem A-Entry, a to současně s výrobou bestsellerů Octavia a Fabia.

„Současně vzroste výrobní kapacita pro model Octavia v tomto závodě z 800 na 1200 vozů denně,“ dodal mluvčí automobilky Jozef Baláž. V závodě ve Vrchlabí se bude od konce roku 2012 vyrábět přímo řazená převodovka (DSG) pro celý koncern VW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám