Hlavní obsah

Islámští radikálové zabíjeli v nigerijských kostelech

Novinky,
Abudža
Aktualizováno

Na 40 vzrostl celkový počet obětí, uvedla televize Skynews. Nejméně 35 lidských životů si vyžádal v neděli výbuch bomby u kostela svaté Terezy na okraji nigerijského hlavního města Abudža. Nálož explodovala v době bohoslužby, uvedla BBC. Jednu oběť má podobný útok ve městě Džos. K oběma se přihlásila muslimská sekta Boko haram.

Foto: Afolabi Sotunde, Reuters

Nejméně 27 lidských životů si vyžádal v neděli výbuch bomby u kostela svaté Terezy na okraji nigerijského hlavního města Abudža.

Článek

Mluvčí záchranky Auhsau Shuaibu řekl Reuters: "Odvážíme mrtvé a zraněné, ale bohužel nemáme dost sanitek. Většina našich sanitek odjela na hlavní silnice v zemi.“

BBC pak sdělil, že nálož sice vybuchla na ulici u kostela, ale ten značně poškodila, proto je počet obětí vysoký. Zraněných tam bylo 50.

Další exploze se v neděli ozvala v blízkosti kostela v nigerijském městě Džos, kde po explozích zastřelili útočníci policistu. Další tři exploze se podle svědků ozvaly ve městě Damaturu, metropoli severovýchodního státu Yobe. Má je na svědomí sebevražedný atentátník, který při atentátu zahynul, uvedla podle agentury AFP místní policie. Kromě útočníka přišli o život tři policisté. Terčem útoku byla kolona policejních vozidel.

Podle policie šlo o koordinovanou akci. To se posléze potvrdilo. "Jsme zodpovědní za všechny útoky z posledních dní, včetně bombového (útoku) na kostel v Madalle (nedaleko Abuji). V příštích dnech budeme v těchto útocích na severu země pokračovat," řekl AFP mluvčí sekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám