Hlavní obsah

Sníh zablokoval dvě silnice na severu Čech, jednu na celý den

Aktualizováno

V Ústeckém kraji jsou kvůli navátému sněhu uzavřené dva úseky silnice 223 v Krušných horách. Neprůjezdný je kvůli závějím bezmála sedmikilometrový úsek silnice mezi Loučnou v Krušných horách a Kovářskou na Chomutovsku a pětikilometrový úsek mezi obcemi Kryštofovy Hamry a Výsluní, který byl neprůjezdný po celý den. První byl otevřen po poledni.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

V Krušných horách napadlo v noci místy až deset centimetrů nového sněhu a silný vítr lámal stromy. Ráno se ale situace uklidnila, teploty v kraji dosahovaly až pěti stupňů nad nulou a místy mrholilo, jen v horských oblastech klesaly teploty až ke třem stupňům pod bodem mrazu.

Ostatní silnice v Ústeckém kraji jsou bez větších problémů sjízdné.

Sníh ve východních Čechách a na severu Moravy 

Nový sníh leží i ve výše položených oblastech Královéhradeckého a Pardubického kraje. Na horách je ujetý, jinde po solení rozbředlý. Někde se může vyskytovat také námraza a náledí, uvádějí silničáři. Na východě Čech se v neděli ráno teploty pohybovaly v intervalu od minus tří do plus tří stupňů. Většinou bylo oblačno až skoro zataženo, vál slabý vítr.

S ujetou sněhovou vrstvou musí počítat řidiči v Krkonoších a Orlických a Železných horách. Tající sníh leží na vozovkách v okolí Hlinska, Skutče a Ústí nad Orlicí.

Sněhová kaše či poprašek sněhu leží i na některých silnicích na Valašsku. Na rozbředlý sníh motoristé narazí na některých silnicích na Vsetínsku. Vrstva sněhu krytá posypem leží na vedlejších silnicích v horských oblastech Valašska.

Na ujetý sníh řidiči narazí i na vedlejších silnicích v horských oblastech Šumperska a Jesenicka. Na Jesenicku mohou být vedlejší silnice místy namrzlé.

Reklama

Výběr článků

Načítám