Hlavní obsah

Lucerna se rozloučí s Havlem hudbou i divadlem, přenos na Václavském náměstí

Novinky, jim
Praha

V pátek po pohřbu prezidenta Václava Havla se otevřou všechny prostory Lucerny pro „multikulturní akci“ na počest zesnulého. Vystoupí zde věhlasné kapely, divadelní spolky, promítat se budou filmy o Havlovi a k vidění budou i fotografie ze života umělce a politika. Lístky pro veřejnost byly rychle vyprodány, ale pro zájemce se bude dění v Lucerně promítat na velkoplošné obrazovce na Václavském náměstí.

Foto: Profimedia.cz

Pasáž Lucerna v Praze

Článek

Spolek přátel Václava Havla, kteří rozlučkový večer uspořádali, hovoří o multikulturní akci. „V pátek 23. prosince večer se ve všech prostorách Paláce Lucerna odehraje poslední dějství rozloučení s Václavem Havlem. Společenství přátel Václava Havla zvolilo formu, kterou Václav Havel miloval: přehlídku různých žánrů, stylů a uměleckých směrů,“ uvádějí.

Mezi interprety nebudou chybět legendární skupina The Plastic People of the Universe, David Koller nebo Hradišťan. V pasáži bude hrát Horňácká cimbálová muzika

Divadelní představení nabízí Havlovy hry Zahradní slavnost v podání Divadla na Tahu, Horský hotel zinscenují Buchty a loutky a Divadlo Na Provázku představí další Havlovu hru Prase.

Za dvě hodiny vyprodáno

Mezi jednotlivými představeními se budou promítat dokumenty mapující Havlovu životní pouť: Prezident Václav Havel, Havel na Hrad nebo Americká pocta Václavu Havlovi z newyorské katedrály sv. Jana.

Večer začne v 17:30 a skončí ve 23:30 a vytíženy budou všechny prostory Paláce Lucerny včetně pasáže. Vstup je zdarma, ale během středy byly během dvou hodin všechny lístky vyprodány. Maximální kapacita čtyři tisíce osob ještě nebyla naplněna, proto se v síti Ticketpro od 13:00 budou distribuovat poslední lístky. K dispozici budou jen k osobnímu vyzvednutí. „Pokud by se během večera uvolnily prostory Lucerny, budou dovnitř vpuštěni další zájemci bez vstupenek,“ podotýkají organizátoři.

Všichni ostatní budou mít možnost sledovat program Lucerny v České televizi mezi 20:00 a 22:00, anebo na velkoplošné obrazovce, která bude umístěna ve střední části Václavského náměstí.

Repertoár posledního rozloučení s Václavem Havlem v Lucerně
Hudba
Garage & Tony Ducháček
Jasná páka a Hudba Praha
David Koller
Bez ladu a skladu (SK)
Živé kvety (SK)
Hradišťan (primáš Jiří Pavlica)
The Plastic People of the Universe
Tata Bojs
Velvet Underground Revival Band
Tonya Graves, Matěj Ruppert a Ondřej Brousek
Ivan Král (USA)
Toxique
Zrní
Schoenfelt (GB+CZ)
The Colorblinds s Adamem Mišíkem
Horňácká cimbálová muzika
Divadlo
Divadlo Na Tahu (Zahradní slavnost)
Buchty a loutky (Horský hotel)
Divadlo Husa na provázku (Prase)
Film
Prezident Václav Havel
Havel na Hrad
Americká pocta Václavu Havlovi z newyorské katedrály sv. Jana
Fotografie
Bohdan Holomíček
Oldřich Škácha
Tomki Němec
... a další
Související témata:

Výběr článků

Načítám