Hlavní obsah

Kritická chyba Windows Phone není ani po týdnu stále opravena

Novinky, mif

Přesně před týdnem internet obletěla zpráva, že hacker může zablokovat chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone odesláním pouhé SMS zprávy. Ani po sedmi dnech ale společnost Microsoft neuvolnila aktualizaci, která by možnost zneužití trhliny zablokovala. Podle produktového manažera Windows Phone Grena Sullivana již ale programátoři na záplatě pracují.

Článek

"Ta záležitost nám je známa a týmy našich techniků to teď prozkoumávají. Až budeme mít k dispozici více podrobností, přijmeme náležitá opatření, abychom pomohli zajistit ochranu zákazníků,“ konstatoval Sullivan pro server Geeky Gadgets.

Chybu podle serveru WinRumors objevil Khaled Salameh na začátku minulého týdne. Podle něj útok pomocí SMS zprávy neobsahuje žádný virus ani jiný škodlivý kód. Pouze je nastaven tak, že si s ním část systému, který má na starost obsluhu došlých zpráv, nedokáže poradit a zablokuje se.

Vrásky na čele majitele telefonu přitom nemusí udělat pouze podobně upravená SMS zpráva. Systém Windows Phone 7.5 dokáže zablokovat také vzkaz, který je odeslán prostřednictvím komunikační služby Live Messenger nebo přes Facebook chat.

Pokud byl telefon podobným způsobem zablokován, existuje podle Toma Warrenna ze serveru WinRumors jediná možnost, jak systém znovu zprovoznit – přeinstalovat Windows.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám