Hlavní obsah

Interiérové ozdobné věnce z novin, chilli papriček i peří doladí slavnostní atmosféru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věnce k interiérovým dekoracím na Vánoce neodmyslitelně patří. Dnešní vítací věnce na rozdíl od adventních věnců žádné svíčky nemají a mohou tak sloužit i jako výzdoba pro jiné roční období či příležitost. Věnce z chilli papriček nebo přečtených novin jsou dekorací, která po Vánocích neomrzí.

Článek

Klasické věnce na slavnostní vánoční tabuli většinou zdobí různé bobule, cesmína nebo vločky. Základními barvami jsou zelená (většinou jsou použity větvičky jehličnanů) a červená. Jde o barvy Vánoc, které by klasicky pojatý dekorativní věnec měl mít.

Foto: Novinky

Klasické věnce jsou nyní k mání v řadě květinářství.

Zajímavou variantou, která je sice poněkud nevšední, ale vypadá velmi originálně, je věnec vytvořený z nařasených mašliček ze starších vydání novin. Věnec ozdobí nejen slavnostní tabuli nebo stěny interiéru, ale přes rok může fungovat i jako výzdoba pracovny.

Praktickou dekorací, kterou oceníte po celý rok v kuchyni, je věnec z chilli papriček.

Věnec z chilli je zároveň vkusným a vhodným vánočním dárkem pro milovníky ostřejších jídel a na první pohled vypadá podobně jako klasický věnec z cesmíny.

Věnce z peří se hodí jako dekorace do ložnice

Letošní předvánoční nabídka věnců je velmi pestrá a nechybí v ní ani věnce z peří. Ty se po Vánocích hodí k výzdobě ložnice, kde budou vypadat provokativně. Jinak ale příliš vkusné nejsou.

Foto: Novinky

Věnec z peří vypadá ve většině interiérů kýčovitě.

Pokud chcete zvolit univerzální věnec, který se stane i ozdobou tabule všedních dní, můžete zvolit věnec z vřesoví. Ten vypadá velmi decentně a doladí stolování ve středomořském stylu.

Foto: Novinky

Věnec z vřesoví vkusně doplní stavnostní tabuli.

Nejlevnější variantou jsou buď doma dělané věnce, nebo obyčejné zelené z tújí. Ty si můžete ozdobit podle vlastní fantazie a podle barevného ladění slavnostní tabule. Ideální je dekorovat je zbylými ozdobami, které nepoužijete na zdobení stromku.

Foto: Novinky

Nejlevněji vyjde nezdobený věnec.

Adventní věnce mají symbolizovat trnovou korunu a stejně je tomu i u vítacích věnců. Ty by ale měly být nejen upomínkou na křesťanské tradice, ale i interiérovou dekorací, která hostům zpříjemní estetický zážitek ze slavnostní tabule a přivítá je v hostitelově bytě či domě.

Reklama

Související články

Jak vznikal moderní interiér v ženském duchu

Téměř každý, kdo bydlí ve starém bytovém domě nebo v paneláku, je s dispozičním řešením bytu většinou nespokojený. Zatímco někteří si na tento stav zvyknou,...

Výběr článků

Načítám