Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik dočasně vede Stůj

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) od pondělí dočasně vede dopravní ředitel Jaroslav Stůj. Ve funkci vystřídal dosavadního šéfa Martina Dvořáka, který ve čtvrtek oznámil svůj odchod. Na post nového generálního ředitele bude do konce roku vypsáno výběrové řízení. Informovala o tom mluvčí DPP Ilona Vysoudilová.

Foto: ČTK

Jaroslav Stůj

Článek

Stůj pracuje v Dopravním podniku hlavního města Prahy (DPP) od roku 1987. Postupně působil jako vedoucí technického úseku elektrických drah, vedoucí řízení provozu tramvaje a od letoška byl šéfem odboru, který zajišťuje dispečerské řízení metra, autobusů, tramvají i lanové dráhy.

Minulý pátek se Stůj stal dopravním ředitelem poté, co na tuto funkci rezignoval Petr Blažek. Podle některých lidí z DPP byl na Blažka vyvíjen tlak právě ze strany Dvořáka, který chtěl na místo dosadit "svého člověka". Dvořák to ale odmítá.

Dvořák svůj odchod oznámil minulý čtvrtek, odůvodnil to únavou z téměř pětiletého působení ve vrcholné pozici. O jeho odchodu se ale spekulovalo od sestavení nové koalice ODS a TOP 09 na pražské radnici. Někteří zástupci TOP 09 totiž avizovali, že budou chtít ve vedení DPP změny. [celá zpráva]

Pražský dopravní podnik je největší městskou firmou, ročně dostává na provoz z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun. Má přes 10 000 zaměstnanců.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám