Hlavní obsah

Šéf pražského dopravního podniku Dvořák končí, cítí se vyhořelý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šéf pražského dopravního podniku (DPP) Martin Dvořák se ve čtvrtek dohodl s primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), že v pondělí rezignuje. Po schůzce o tom informoval primátor.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Dvořák

Článek

Podle primátora bude dopravní podnik potřebovat novou koncepci a Dvořák se již po pěti letech na postu ředitele cítil unaven.

"Jednal jsem s panem Dvořákem a pan ředitel mi nabídl rezignaci," řekl Svoboda. Řekl, že jeho rezignaci přijal i přesto, že si je vědom, že hospodářské výsledky jsou v současné době nejlepší za několik posledních let.

Dvořák mluví o manažerském vyhoření

Dvořák na otázku Práva, zda je jeho rozhodnutí rezignovat definitivní a zda si myslí, že by DPP pod koalicí ODS a TOP 09 neukočíroval, uvedl: „Neuřídil, říká se tomu manažerské vyhoření a lepší hospodaření už mít nikdy nebudeme, takže je ideální čas odejít.“

"Beru to jako velmi dobré stanovisko a kvituji to s povděkem," dodal Svoboda k Dvořákově rezignaci. Primátor dodal, že změna ve vedení byla potřeba i kvůli tomu, že dopravní podnik (DPP) bude potřebovat "nové koncepční řešení".

Změny i v dozorčí radě

Na post šéfa dopravního podniku nastoupil Dvořák v dubnu 2007. Pokud by nepodal rezignaci, musela by o jeho odvolání rozhodnout dozorčí rada společnosti. Z té byli v úterý odvolání čtyři členové.

O konci Dvořáka se v posledních dnech spekulovalo v souvislosti se vznikem nové pražské koalice. Ta vznikla mezi TOP 09 a ODS po rozpadu spojenectví občanských a sociálních demokratů.

DPP je největší městskou firmou, ročně dostává z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun. Podle rozpočtu, který letos schválili radní, dostane v příštím roce na provoz o 617 miliónů korun méně.

Dopravní podnik se v nedávné době potýkal s kauzou předražené výroby jízdenek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám