Hlavní obsah

Microsoft pracuje na pohybovém senzoru, který bude umět odezírat ze rtů

Novinky, mif

Společnost Microsoft plánuje v příštím roce vydat novou generaci pohybového senzoru Kinect. Novinka bude obsahovat několik vylepšení, jedním z největších má být schopnost odezírat ze rtů. Upozornil na to server EuroGamer.

Foto: Profimedia.cz

Kinect

Článek

O tom, že americký softwarový gigant pracuje na nové verzi Kinectu, se zmínil už minulý týden Craig Eisler z Microsoftu. Zmínil však pouze to, že se připravuje model, který bude vedle konzole Xbox 360 pracovat také s PC sestavami s Windows. [celá zpráva]

Utajovaný zdroj serveru EuroGamer prozradil více. Například, že druhá generace Kinectu má být po technické stránce výrazně vylepšena. Řeč je například o lepším způsobu snímání pohybu nebo odezírání ze rtů.

Díky tomu by měl být Kinect například schopný odhalit, zda je člověk smutný nebo se usmívá. K čemu přesně ve hrách rozpoznávání lidských emocí Microsoft využije, zdroj neuvedl.

Současná generace Kinectu dokáže díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a přenést jej do hry. Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře. V tanečním simulátoru pak stačí před obrazovkou jen tancovat, body získáte za originální kroky a kreace i správné zvládnutí rytmu.

Kdy přesně bude uvedena druhá generace Kinectu na trh, Microsoft zatím neuvedl. Je ale více než pravděpodobné, že se přístroj v obchodech objeví společně s novou verzí televizní konzole Xbox.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám