Hlavní obsah

Místostarosta Vytopil byl zavražděn, obviněni jsou bývalí manželé

Brno
Aktualizováno

Ostatky, které našli ve čtvrtek brněnští policisté, patří pohřešovanému místostarostovi Brna - Židenic Aleši Vytopilovi (ODS). Podle informací Novinek to potvrdily testy DNA. Policie případ vyšetřuje jako vraždu. Z ní obvinila dva lidi.

Článek

„V souvislosti s případem jsme zadrželi dva podezřelé, 46letou ženu a 37letého muže,“ řekl v pátek ředitel jihomoravské krajské policie Tomáš Kužel. Obvinění jsou bývalí manželé, kteří spolu ale dál udržovali styky. Policie upozornila, že obviněná není žena, s níž měl Vytopil před svou smrtí vztah.

Šéf krajské kriminálky Antonín Hrdlička doplnil, že zadrženi byli zásahovou jednotkou ve středu. Muž na Třebíčsku, žena v Brně.

Kriminalistům se po zadržení podezřelých a jejich výslechu podařilo vytipovat místo, kde mohly být ostatky pohřešovaného muže. Bylo to na Brněnsku. Tělo bylo zakopané a poškozené.

Byli vyslechnuti a následně obviněni, státní zástupce podal soudu návrh na jejich vzetí do vazby, ten musí rozhodnout do sobotního dopoledne.

Motiv zatím není přesně určený

Dvojice spolu stále udržovala vztahy, obviněný muž se znal z Vytopilem z minulosti. Hrdlička doplnil, že obviněná viděla zavražděného pravděpodobně poprvé při činu.

Motiv činu policisté stále upřesňují. "Mohu vyloučit, že by se jednalo o politický motiv, nebo čin spjatý s jeho funkcí místostarosty," řekl Kužel. "Byl to zvláštní motiv, podle toho co víme, se chtěl stát jakýmsi čtvrtým vrcholem trojúhelníku. Vstoupil do takového zajímavého vztahu," doplnil Hrdlička.

Ještě ve čtvrtek večer nechtěla policie k nálezu sdělovat bližší podrobnosti. "Zda jde o pana Vytopila, či nikoli, to nelze v žádném případě říci. Lze uvést jedině to, že na případu intenzivně pracujeme," řekl krátce po oznámení nálezu těla ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel.

Policie po Vytopilovi pátrala od září a jedinou stopou byly nedávno nalezené jeho osobní předměty poblíž dálnice D1, zhruba 40 kilometrů od místa jeho posledního výskytu.

Šestatřicetiletého komunálního politika naposledy viděli svědci 9. září večer v Mariánském údolí v Brně-Líšni. Pohyboval se tam poblíž restaurací U Raka a Eldorádo, kam přijel svým hnědým vozem Volkswagen Passat. Před měsícem se pak u dálnice D1, a to na druhé straně města, našly jeho doklady.

K důvodům Vytopilova zmizení se vyrojily hned po jeho zmizení četné spekulace. Podle jedné verze souvisí s jeho kandidaturou na jistý politický post. Podle další byl sledován někým neznámým. Třetí verze uvádí, že měl potíže v podnikání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám