Hlavní obsah

Na začátku příštího roku představí výrobci desítky nových ultrabooků

Novinky, mif

V lednu vypukne v Las Vegas stejně jako každý rok svátek všech počítačových nadšenců – odstartuje největší světový veletrh spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES). Podle serveru The Verge se vše bude točit kolem nových ultrabooků, kterých by měli výrobci představit desítky.

Foto: Novinky

Ultrabook Lenovo IdeaPad U300s

Článek

Představeno by na začátku příštího roku mělo být 30 až 50 nových ultrabooků. Do své nabídky je plánují zařadit prakticky všichni výrobci. Už nyní se v kuloárech šeptá o tom, že nové modely chtějí představit například společnosti Fujitsu nebo Dell.

Aktuálně tuzemské obchody nabízejí ultrabooky od společností Asus, Toshiba, Lenovo a Acer. V brzké době by se měl objevit také model od společnosti Hewlett-Packard. I tito výrobci nejspíše představí v lednu nové konfigurace svých ultrabooků.

Do konce roku 2012 by měly ultrabooky podle odhadů výrobců dosáhnout 40 % tržního podílu mezi laptopy. Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. Každý model musí být tenčí než 18 mm a jeho displej nesmí být větší než 14 palců.

Důraz je kladen také na nízkou hmotnost – všechny nové modely proto neváží ani dva kilogramy. Proti klasickým notebookům musí každý ultrabook vydržet pracovat na baterii alespoň pět hodin. Nové přístroje musí být také vybaveny plnohodnotnými procesory Intel Core, které jsou ve srovnání s atomovými procesory v netboocích mnohonásobně výkonnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodejci lákají zákazníky na ultrabooky

V reklamních nabídkách obchodů s elektronikou se před Vánocemi začalo objevovat magické slovo ultrabook. Tyto přenosné počítače podle prodejců započnou „novou...

Výběr článků

Načítám