Hlavní obsah

Řidič, který autem zabil dvě děti, měl zřejmě záchvat

Právo,
Hradec Králové
Aktualizováno

V neděli večer byl obviněn z trestného činu usmrcení z nedbalosti čtyřicetiletý muž, který v sobotu v Hradci Králové srazil na přechodu pro chodce dva chlapce, tříletého a šestiletého, a ti i přes zásah lékařů svým zraněním podlehli. Jednou z teorií, proč došlo k tragické události, je údajný epileptický záchvat řidiče.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Zapálené svíčky, květiny a plyšové hračky se objevují v Hradci Králové od nedělního dopoledne.

Článek

„Říkal to ten spolujezdec, volal to na řidiče,“ uvedli někteří svědci nehody, kteří byli na místě krátce po střetu vozidla s dětmi. "Spolujezdec na řidiče po nehodě řval: Jseš debil! Co lezeš do auta, když máš záchvaty!," řekl serveru Týden.cz svědek.

„Řidič byl obviněn z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí až 10 let,“ uvedla tisková mluvčí policie Královéhradeckého kraje Ivana Ježková.

Jak a proč k nehodě došlo, bude řešit policie, prakticky jisté však je, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu. „U řidiče policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, v obou případech s negativním výsledkem,“ uvedl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský.

Podle oslovených lékařů ani jedno z dětí nemělo takřka šanci na přežití, i když se jak záchranka, tak lékaři ve fakultní nemocnici snažili udělat nemožné. „Mladší zemřelo ještě před přijetím na emergenci, druhé asi po šesti hodinách,“ uvedl Právu zdroj z nemocnice, který si nepřál být jmenován.

„Vyšetřování potrvá dlouho, vyžádáme si znalecké posudky z oboru soudního lékařství, zdravotnictví, dopravy, zjišťovat se bude i technický stav vozidla. Teprve poté bude možné popsat mechanismus vzniku smrtelných zranění,“ dodala Ivana Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám