Hlavní obsah

Strauss-Kahn žádá justici o ochranu před médii

Paříž

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn a jeho manželka se rozhodli požádat justici, aby zasáhla proti narušování jejich soukromého života a proti nerespektování presumpce neviny v médiích a zastavila úniky z vyšetřování. Sdělili to v pondělí jejich advokáti poté, co místní média v poslední době rozsáhle informují o zapletení Strausse-Kahna do případu kuplířství a o problémech jeho manželství.

Článek

V říjnu se ve Francii ocitlo za mřížemi pět osob, mezi kterými je známý advokát, šéf podniku a vedoucí pracovníci luxusního hotelu Carlton. Byli obviněni v případu kuplířské sítě Lillois v severofrancouzském městě Lille. Při výsleších svědků nejméně dvě hotelové prostitutky podle médií uvedly DSK jako svého klienta.

Policie se také zaměřuje na zasílání prostitutek sítí Lillois do New Yorku. Vyšetřovatelé podezřívají Strausse-Kahna, který v minulých letech pobýval ve Spojených státech až do nedávného sexuálního skandálu v New Yorku jako vlivný šéf MMF, že měl z těchto přesunů prostitutek nějaký prospěch, uvedl francouzský tisk.

Strauss-Kahnovu dosavadní úspěšnou politickou kariéru nejprve poškodilo obvinění ze znásilnění pokojské v New Yorku, poté dále zkomplikovala následná žaloba pro údajné znásilnění ze strany jedné francouzské novinářky a nynější případ ji zcela ukončuje, soudí některé místní komentáře. Některá média informovala i o napětí mezi politikem a jeho manželkou Annou Sinclairovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud zrušil obvinění Strausse-Kahna

Newyorský soud ve středu zrušil obvinění a propustil na svobodu Dominiqua Strausse-Kahna. Bývalý ředitel Mezinárodního měnového fondu (MMF) a původně očekávaný...

Výběr článků

Načítám