Hlavní obsah

Udrží ženy tajemství? Ano, asi 32 minut

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svěřit ženě tajemství se příliš nevyplácí. Britští vědci zjistili, že trvá v průměru půl hodiny, než podlehne touze podělit se o ně. „Může se zdát, že vyzradit tajemství za 32 minut je hodně rychlé, ale s moderními technologiemi lze rozšířit zprávy za pár vteřin mezi stovky či tisíce lidí najednou,“ komentovala výsledky mluvčí společnosti Simple, která si průzkum nechala vypracovat.

Foto: Profimedia.cz

Téměř polovina dotazovaných žen uvedla, že na ně působí hrozný tlak, pokud mají nějakou opravdu pikantnost a potřebují se svěřit alespoň jedné kamarádce.

Článek

Podle serveru Daily Mail se studie zúčastnilo na 3000 žen. Z toho jedna z deseti přiznala, že není schopna udržet žádná tajemství - bez ohledu na to, jak osobní nebo důvěrná jsou. Dalších 85 % dotazovaných uvedlo, že si vychutnávají drby ostatních.

Téměř polovina dotazovaných žen uvedla, že na ně působí hrozný tlak, pokud mají nějakou opravdovou pikantnost a potřebují se svěřit alespoň jedné kamarádce. Zatímco 13 % uvedlo, že úmyslně předávají drby dál, aby se lépe rozšířily. Podle obsahu je pak manžel, matka či nejlepší kamarádka tím, komu svěřený drb ihned předají.

"Všichni sdílíme nějaké to tajemství, ale je rozdíl mezi poměrně neškodným drbem a něčím, s čím se nám svěří kamarád ve slabé chvilce," doplnila mluvčí společnosti Simple. „Ženy se musí samy rozhodnout, co odhalit a co si ponechat pro sebe, zvláště pokud jde o partnera, nebo člena rodiny,“ uvedla doktorka Christine Bundyová z univerzity v Manchesteru.

„Pokud si myslíte, že je tajemství příliš osobní a že byste jeho šířením mohli někomu ublížit, tak ho raději držte pod pokličkou. Zradu si pamatuje každý a to velmi dlouho,“ doplňuje doktorka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám