Hlavní obsah

Klaus dostane Kocourkovu demisi v pondělí, Nečas již jednal s Doktorem

Premiér Petr Nečas (ODS) jednal o obsazení uprázdněného postu ministra průmyslu a obchodu s ekonomickým expertem strany, poslancem Martinem Doktorem. Právě on je jedním ze zmiňovaných kandidátů na křeslo po Martinu Kocourkovi (ODS), který ve středu rezignoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Michal Doktor (ODS)

Článek

Nečas předá Kocourkovu rezignaci v pondělí prezidentu Václavu Klausovi. Zatím není jisté, zda bude při té příležitosti jmenován i nový ministr.

"S panem premiérem jsme probrali vše, co je potřebné vyhodnotit, a ta rozvaha je tím uzavřena, ta volba už je jenom na panu premiérovi a já to naprosto respektuji," uvedl Doktor, podle něhož další schůzka nebude.

Dalším z možných kandidátů je dle zákulisních informací šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Ten nechtěl komentovat, zda s Nečasem o vstupu do vlády jednal. "Pan premiér má ústavní právo jmenovat ministra, nic víc, nic méně k tomu říkat nebudu," řekl.

V neposlední řadě je zmiňován i šéf premiérových poradců a někdejší ministr Martin Říman, ale padají i další jména. [celá zpráva]

Kocourek ve středu rezignoval poté, co ministr osvětlil transakci z roku 2008, při níž "odklonil" část rodinných financí skrze společnost Key Investmensts tak, aby se nestala součástí rozvodového vyrovnání s jeho tehdejší manželkou. Na účtu Kocourkovy matky se tehdy objevily dluhopisy, které při prodeji vynesly přes 16 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám