Hlavní obsah

Bílý dům musel oficiálně potvrdit, že nemá kontakty s mimozemšťany

Novinky, rei
Washington

Americká vláda popřela, že by byla v kontaktu s mimozemskými civilizacemi. Nezvyklé prohlášení vydal poradce amerického prezidenta pro vesmír Phil Larson v reakci na petice zastánců konspirativních teorií, které Bílý dům vyzývaly, aby existenci mimozemšťanů dál netajil.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Barack Obama

Článek

„Americká vláda nemá žádné důkazy o životě mimo naši planetu, anebo o zkontaktování člověka mimozemskými bytostmi. Neexistuje žádná důvěryhodná informace naznačující, že je před veřejností tajen nějaký důkaz (o mimozemském životě),“ prohlásil Larson.

Existenci mimozemského života však připustil jako možnou. Připomněl, že ji mimo jiné zkoumá hned několik projektů úřadu pro letectví a kosmonautiku NASA.

„Mnoho vědců a matematiků dospělo k závěru, že existence další planety, hostící mezi bilióny a bilióny hvězd život, je vysoce pravděpodobná. Ale to jsou statistiky a spekulace. Skutečností zůstává, že nemáme žádný důvěryhodný důkaz,“ dodal Larson.

Prohlášením reagoval na dvě petice se 17 000 podpisy, které vyzývaly vládu, aby kontakty s mimozemšťany přestala tajit. Jedna iniciativa se odvolávala na svědectví stovek armádních a vládních úřadů o existenci života jinde než na Zemi a také na průzkumy, které ukázaly na nedůvěru Američanů k postoji vlády v této záležitosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám