Hlavní obsah

Policista nutil manželku k sexu a hrozil jí blázincem

– Praha
Právo, Radim Vaculík

Takto si mladá žena z Prahy (33) manželské soužití určitě nepředstavovala. Poté, co se minulý týden dostavila na policejní služebnu v Nuslích, tamní příslušníci nevěřili vlastním uším, když si od ní vyslechli, že se noc předtím stala obětí opakovaného pokusu o znásilnění od vlastního manžela (34).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ještě větším překvapením pro ně byl fakt, že násilníkem by měl být jejich kolega, policista pracující u kriminálky v Praze III.

Jakmile se tuto informaci dozvěděli, případ předali policejní inspekci, která ještě týž den sexuchtivého muže zákona vsadila do cely.

Vyhrožoval ženě blázincem

Podle informací Práva žena vyšetřovatelům popsala, že sice žije s manželem stále ve společné domácnosti, ale jsou již v rozvodovém řízení. Osudné noci z 26. na 27. října prý její muž vnikl do bytu, sebral ženě telefon, aby si nemohla zavolat pomoc. Poté údajně manželku fyzicky napadal, rozbil jí brýle, a bránil jí dokonce i v odchodu na záchod.

„Načež po ženě požadoval anální styk, strhal z ní oblečení včetně spodního prádla, bránil jí v jakémkoli pohybu a opakovaně se pokoušel o pohlavní styk, avšak neúspěšně,“ popsala včera Právu drastické noční scény mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Muž prý manželce při svém běsnění opakovaně vyhrožoval, že když mu sexuálně nevyhoví anebo se o něčem byť jenom zmíní, postará se o to, aby skončila v blázinci, přišla o jejich děti a nedostávala od něj výživné.

Trénoval na ní údery a kopy

Podle následného vyšetřování inspekce však byla zmíněná středeční noc jen vyvrcholením násilného chování pražského kriminalisty.

„Zjistili jsme, že tam docházelo z jeho strany dlouhodobě k napadání manželky. K jednomu incidentu mělo dojít například v září, kdy policista svou ženu také napadl údery i kopy do celého těla, navíc ji měl škrtit, a dokonce jí i přiložil zezadu k hlavě služební zbraň,“ pokračovala Sandorová.

Doplnila, že inspekce po zadržení násilníka navrhla státnímu zástupci, aby kriminalistu obvinil hned z několika trestných činů – pokusu o znásilnění, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování, týrání osoby žijící ve společném obydlí (domácí násilí) a poškození cizí věci.

Avšak žalobce z Prahy-východ po svém vlastním šetření sice rozhodl zahájit stíhání podezřelého, nicméně pouze pro jediný trestný čin, přičemž veškeré jednání násilníka kvalifikoval jen jako vydírání.

O znásilnění se prý nejednalo proto, že nedošlo k souloži. Jenže za vydírání hrozí policistovi maximálně čtyři roky vězení.

„Na případu ale dále intenzivně pracujeme, takže není vyloučeno, že se ta obvinění ještě rozšíří a kvalifikace zpřísní. Každopádně na dotyčného byla uvalena vazba,“ dodala Sandorová.

Státní zastupitelství už informovalo nadřízené policisty a reakce šéfů pražské policie je jasná – vyhazov.

„Mohu potvrdit, že jeden z policistů Služby kriminální policie a vyšetřování z obvodního ředitelství policie Praha III. je obviněn z vydírání. Jeho přímý nadřízený se seznámil se spisovým materiálem a ve středu zahájil řízení o zproštění dotyčného policisty z výkonu služby,“ uvedla mluvčí pražské policejní správy Andrea Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám