Hlavní obsah

V Ostravě vykolejil osobní vlak, sedm zraněných

Právo, Novinky, Denisa Telaříková, Petr Nový
Ostrava
Aktualizováno

V Ostravě v sobotu večer vykolejil osobní vlak City Elefant, který jezdí mezi Českým Těšínem a Opavou. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Fastera se nehoda stala mezi železničním nádražím ve Svinově a Polankou nad Odrou.

Článek

„Tři lidé jsou zranění, příčinu nehody šetříme. Hasiči jsou na místě,“ uvedl krátce po neštěstí pro Právo Faster. Později se objevily informace až o jedenácti zraněných, nakonec záchranáři ošetřili sedm osob. Ve vlaku cestovalo asi padesát lidí. Vlak zřejmě vykolejil na výhybce a lokomotivu zastavil až sloup.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Záchranáři na místě neštěstí.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl informoval, že záchranáři měli problém dostat se na místo na kraji lesa. Zdravotníci převzali zraněné na zastávce Ostrava-Svinov, kam je převezla náhradní vlaková souprava.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Záchranáři na místě neštěstí.

"Na místě jsme vůbec nezasahovali," řekl ČTK mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Podle něj čtyři pacienti skončili v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice a jeden pak v Městské nemocnici Ostrava Fifejdy.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Záchranáři na místě neštěstí.

Jeden člověk utrpěl těžká poranění hrudníku. Další dva byli zraněni středně a dva lehce. "Další dva zraněné jsme ošetřili na místě. Jejich zdravotní stav ale nevyžadoval transport do nemocnice," uvedl Humpl. Podle něj nikdo ze zraněných nebyl v době zásahu v ohrožení života.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Záchranáři na místě neštěstí.

Provoz na trati byl zastaven, škoda je několik miliónů korun. Příčinu vykolejení nyní šetří policie na místě. "Vlak bude v nejbližších hodinách vyproštěn a odvezen pomocí speciální techniky,“ informovala Právo mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Záchranáři na místě neštěstí.

Další nehoda v Bocanovicích

Další nehoda na železnici se stala večer okolo sedmé hodiny. V obci Bocanovice osobní vlak jedoucí z Čadce do Třince srazil muže. Strojvedouci použil rychlobrzdu ale střetu již nemohl zabránit.

Zachycený muž utrpěl smrtelná zraněni. Okolnosti tragédie na mistě vyšetřují frýdecko-mistečtí kriminalisté. Provoz na trati nebyl přerušen a veden je po druhé koleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám