Hlavní obsah

Místopředseda VV Jarolím podal na Kalouska další trestní oznámení

• Aktualizováno
Právo, ČTK, rsk, jt

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím podal ve středu trestní oznámení na ministra financí a místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska pro údajné zneužití pravomoci. Záležitost mimo jiné souvisí s vymazáním zástavního práva na nemovitosti společnosti Ostroj Opava.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Místopředseda VV Tomáš Jarolím, za ním jeho kolegyně z úzkého vedení partaje Dagmar Navrátilová

Článek

„Nebudu se k tomu vyjadřovat dříve, než proběhne kongres ODS a sněm TOP 09. Trestní oznámení jsem podal ve středu dopoledne. Chtěl jsem ho zveřejnit už v pátek, ale nechám to až na začátek příštího týdne,“ řekl Právu Jarolím.

Společnost Ostroj darovala v roce 2010 TOP 09 sponzorský dar milión korun. Šéf KSČM Vojtěch Filip v té souvislosti tvrdil, že začátkem roku 2008, kdy byl Kalousek ministrem financí, byla prý „podvodným způsobem“ vymazána zástavní práva k nemovitostem Ostroje.

Kalousek  Právu řekl, že všechny operace proběhly už v roce 2001. „Nemám s tím vůbec nic společného, i výmaz zástavního práva proběhl v roce 2001, tedy v době opoziční smlouvy,“ řekl Kalousek.

Kalousek: Podávám trestní oznámení pro pomluvu

Jarolím pro Právo uvedl, že ve svém trestním oznámení okolnosti výmazu zástavního práva zmiňuje, ovšem tato část se podle jeho slov Kalouska netýká. „V tuto chvíli ovšem nebudu říkat, v jaké souvislosti se oznámení pana Kalouska dotýká. Respektuji, že jeho strana má důležitý sjezd,“ uvedl Jarolím. Zároveň ovšem vyloučil, že by načasování podání oznámení s nadcházející vrcholnou akcí TOP 09 jakkoliv souviselo.

„Nevím, na co pan Jarolím naráží, a je mi to jedno. Podávám na něj trestní oznámení pro trestný čin pomluvy a křivého obvinění,“ řekl Právu ministr financí.

Kalousek čelí vyšetřování i kvůli dalšímu trestnímu oznámení, které podal právě Jarolím.

Trestních oznámení podal několik desítek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám