Hlavní obsah

Pro jednoho z účastníků rvačky v Orlové byl spor osudným

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlová

Smrtí 47letého muže skončila v úterý dopoledne rvačka před jedním z restauračních zařízení v Orlové na Karvinsku. Policie na místě zadržela i podezřelého z krvavého útoku. Zatím není jasné, zda ho obviní z ublížení na zdraví s následkem smrti, nebo z vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kriminalisté nyní zjišťují, jak k incidentu došlo. Dva muži se nejprve začali v restauraci hádat a pak vyšli na chodník, kde zůstal po rvačce jeden z nich ležet bez známek života.

„Zatím můžeme potvrdit nález mrtvého muže. Případ šetříme jako podezření ze zvlášť závažného zločinu násilného charakteru,“ informovala v úterý mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Bližší informace k případu zatím policie nemůže sdělit, odpoledne by měl proběhnout výslech podezřelého.

Na místě události zasahovali záchranáři, kteří se snažili zraněného oživit. „V době, kdy tam dorazila posádka záchranné služby, poskytovali již postiženému pomoc policisté. Protože muž nejevil známky života, zahájili u něj oživovací pokusy, ve kterých pokračovali až do příjezdu naší posádky. Zasahující lékařka zjistila, že u sedmačtyřicetiletého muže došlo k selhání všech životních funkcí a proto byla zahájena rozšířená resuscitace za podpory léků a přístrojové techniky“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Pokusy o záchranu muže trvaly tři čtvrtě hodiny a bohužel byly neúspěšné. Muž svému zranění podlehl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám