Hlavní obsah

Vizionář Steve Jobs zanechal Applu plány na příští čtyři roky

Novinky, mif

Podle některých zahraničních analytiků nebude mít společnost Apple po smrti bývalého šéfa Steva Jobse vůbec jednoduchou situaci na trhu. Právě on byl totiž hlavním vizionářem firmy a pravidelně přinášel revoluční nápady. Podle serveru Develop se Apple nemusí alespoň v příštích čtyřech letech ničeho obávat, protože Jobs zanechal vedení společnosti plány až do roku 2015.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Steve Jobs

Článek

To, že Jobs pracoval na plánech produktů a služeb na další roky, není podle serveru Develop ničím výjimečným, protože vývoj novinek trvá u Applu i déle než rok. To, zda bývalý šéf Applu svým nástupcům skutečně zanechal nějaké plány, zástupci společnosti zatím nekomentovali.

Foto: ČTK

O situaci v Applu se již v září, v době kdy Jobs kvůli zdravotním problémům odstoupil z čela firmy – tedy ještě před jeho smrtí, rozpovídal Ronald Wayne, který spolu se Stevem Wozniakem a Jobsem zakládal firmu v roce 1976.

„Jobs odešel a zase se vrátil do čela Applu několikrát. Pokaždé, když odešel, firma strádala. Tentokrát to ale bude jiné – protože tentokrát jsou ve vedoucích pozicích lidé, které Jobs pečlivě vybíral. Předpokládám, že tito jedinci přinesou do firmy vlastní nápady, ale vždy to budou dělat s ohledem na to, jak by to udělal Jobs,“ uvedl Wayne.

Opravdu věřím, že Apple bude stejně úspěšný.
spoluzakladatel Applu Ronald Wayne

„Opravdu věřím, že společnost bude stejně úspěšná – nebo dokonce ještě úspěšnější, a to díky týmu lidí, který za sebou Jobs zanechal,“ dodal spoluzakladatel Applu.

Jobs zemřel minulý týden ve středu ve svých 56 letech po letitém boji s rakovinou slinivky. Jeho úmrtí zasáhlo celý svět, zármutek nad úmrtím génia a vizionáře vyjádřil americký prezident Barack Obama či šéfové počítačové firmy Microsoft Bill Gates a sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám