Hlavní obsah

Večerníček se asi přestěhuje z ČT 1 na program ČT 2

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kloučka Večerníčka v papírové čepici, který se na obrazovce tehdejší Československé a nynější České televize objevuje s desetiminutovou pohádkou dětem na dobrou noc těsně před 19 hodinou nepřetržitě od ledna 1965, zřejmě čeká stěhování z prvního programu ČT na jeho druhý program.

Článek

Nový ředitel programových okruhů Milan Fridrich, který se v pondělí ujal funkce, sdělil tentýž den Radiožurnálu, že tradiční dětský Večerníček čeká změna. „Je nutné se podívat na to, že dosahuje sledovanosti 250 tisíc až 280 tisíc diváků," uvedl Fridrich. To by nemuselo podle něj být málo, kdyby šlo jen o děti, ale ony to pouze děti nesledují.

Podle Fridricha je tak třeba položit si otázku, zda se Večerníček na ČT 1 v současné podobě nepřežil. Místo něj by se tam mohl vysílat program, který by zaujal mnohem více diváků.

„Ale to rozhodně neznamená, že by Večerníček nebo dětské pořady z ČT zmizely," řekl Fridrich. Variantou je mj. vytvoření dětského kanálu ČT 3, který navrhoval ve svém kandidátském projektu nový generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Reklama

Související témata:

Související články

Otázky Václava Moravce mají novou podobu

Česká televize připravila novou grafickou podobu svého nedělního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Stávající forma pořadu je čtyři roky stará, nový...

Výběr článků

Načítám