Hlavní obsah

Advokáti jsou dotčeni výroky soudce Sváčka o házení rozvodové špíny

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokáty pobouřil předseda Městského soudu v Praze Jan Sváček, který před právnickou veřejností na konferenci o zneužívání kriminalizace mimo jiné prohlásil, že advokáti často radí rozvádějícím se matkám, aby křivě obviňovali otce ze zneužívání dětí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Sváček

Článek

„V čem doktora Sváčka rozhodně podpořit nelze, je v jeho tvrzení, že jsou to advokáti, kteří navádějí rozvádějící se matky, aby obviňovaly otce ze zneužívání dětí, nebo že obhájci ex-offo záměrně prodlužují trestní řízení, a to i tam, kde je bylo možno zastavit, odložit nebo narovnat, vše s ohledem na jejich stanovené odměny,“ napsal Právu tajemník České advokátní komory Ladislav Krym.

Připustil, že samozřejmě, nelze vyloučit selhání jednotlivce, nicméně tvrdí, že „drtivá většina advokátů je si vědoma úskalí navádění ke křivému obvinění, ke křivé výpovědi".

„Většina advokátů naopak svým klientům podobné praktiky rozmlouvá. Stejně tak naprostá většina advokátů považuje vyřízení věci ve prospěch svého klienta za otázku profesionální cti, a to včetně včasného vyřízení,“ tvrdí Krym.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám