Hlavní obsah

Policie obvinila řidiče auta, který se proboural do plzeňské věznice

Právo, Novinky, ČTK, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Policie v souvislosti se středečním vniknutím do plzeňské věznice na Borech v pátek obvinila 48letého muže ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci, z přečinu poškozování cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž měl v krvi 2,8 promile alkoholu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Poškozená vrata ve věznici Bory

Článek

Obviněný muž, kterému hrozí až dvanáct let vězení, se za volantem Škody Octavia proboural hlavními vraty do areálu káznice. Stále zůstává v policejní cele.

Proč muž do areálu vjel, není jasné. Podle neoficiálních informací ČTK si jeho syn odpykává ve vězení desetiletý trest za vraždu kvůli urážkám souvisejícím s jeho homosexuální orientací. Trest mu ke konci září potvrdil Ústavní soud.

Jeho spolujezdce policie propustila, v případu bude figurovat jako svědek. Nepodařilo se prokázat, že by se na činu podílel.

Řidič vozu podle výsledků dechové zkoušky nadýchal přes dvě promile alkoholu. Automobil vjel do věznice ve středu kolem jednadvacáté hodiny, ostraha objektu neozbrojené muže ihned zadržela.

Obviněný muž už dříve stál před soudem za pokus o vraždu. Dvakrát byl odsouzen k osmi letům vězení za škrcení sedmnáctiletého mladíka. Od pražského vrchního soudu odešel s ročním podmíněným trestem za ublížení na zdraví. Soud mu vyměřil dvouletou zkušební lhůtu, která stále běží.

Do vrat ve věznici Bory narazilo autoVideo: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám