Hlavní obsah

Vrata věznice Bory prorazilo auto. Šlo o pokus osvobodit vězně?

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový
Plzeň
Aktualizováno

V noci na čtvrtek prorazilo bránu plzeňské borské věznice osobní auto. Mluvčí vězeňské služby potvrdila, že se nejednalo o náhodu, ale o cílený pokus o proniknutí do objektu. Nepotvrdila však, že za incidentem stál pokus o osvobození nějakého z vězňů.

Do vrat ve věznici Bory narazilo autoVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Podle dosavadních informací se jednalo o cílený pokus o proniknutí do objektu,“ uvedla pro Českou televizi mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Ostraze se ale dva muže, kteří byli uvnitř, podařilo zadržet. Bližší informace k případu nejsou zatím známé, případem se zabývají také policisté.

Podle policejní mluvčí Martiny Korandové se jednalo o muže ve věku 52 a 48 let, kteří do vrat najeli škodovkou. Jejich motiv zatím není jasný, během dne probíhají výslechy. Podle policistů byli muži opilí, škoda je odhadnuta na 150 tisíc korun.

Strážní podle informací mluvčí věznice nejdříve zaznamenali jeden náraz vozu do vnější brány věznice, po ohlášení události přišel druhý. Vůz se dostal do věznice, když vrata při prvním nárazu poškodil, při druhém prorazil.

Strážným se pak podařilo oba muže zadržet. Mluvčí věznice neuvedla nic bližšího k zadrženým, ani o jaký vůz se jednalo.

Podle dostupných informací byla plastová vrata před dvěma lety vyměněna, dříve na místě stála mohutná kovová vrata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám