Hlavní obsah

V USA zadrželi muže, který chystal útok na Pentagon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Americké úřady zadržely ve středu muže, který připravoval teroristický útok na budovu ministerstva obrany pomocí dálkově ovládaného letadla s výbušninami. Podle agentury AP muž chtěl "zasadit psychologickou ránu Američanům, nepřátelům Alláha".

Foto: YURI GRIPAS, Reuters

Policista před Pentagonem

Článek

Policie zatkla 26letého Rezwana Ferdause ve státě Massachusetts poté, co mu agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) dodali objednanou výzbroj. Ta zahrnovala granáty, šest kulometů a přes deset kilogramů plastické trhaviny.

Ferdaus se policejnímu informátorovi svěřil, že chce zasáhnout Pentagon, který podle něho představuje "hlavu a srdce hada". Sebe označil za trestající ruku Alláhovu.

FBI počátkem měsíce vydala celostátní varování před možným teroristickým útokem s využitím malých letadel. Tehdy připustila, že informace o konkrétní teroristické hrozbě nemá, ale iniciovala zpřísnění bezpečnostních opatření s ohledem na výročí útoků na New York a Washington z 11. září 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám