Hlavní obsah

Student v Chomutově napadl sekretářku školy. Jsem terorista, křičel

Právo, ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov
Aktualizováno

Patnáctiletý chlapec zaútočil v pondělí před půl devátou na sekretářku chomutovského gymnázia v Mostecké ulici. Použil nůž a paličku na maso. Ženě způsobil zranění, s nímž skončila v nemocnici. Má drobné řezné rány a pravděpodobně otřes mozku, Právu to řekl ředitel školy Jaroslav Zahrádka. Student u útoku křičel, že je terorista.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Chomutovské gymnázium, kde k události došlo.

Článek

Útočníka přemohl právě ředitel spolu se školníkem. Žák údajně křičel, že je členem teroristické organizace, která hájí zájmy České republiky a chce změnit poměry.

„Chtěl jsem zrovna vyjít na chodbu, když jsem uslyšel křik z kanceláře sekretářky. Když jsme chlapce přemohli a držel jsem ho na zemi, nejevil žádné známky vypjaté emoce nebo podnapilosti. Choval se racionálně, bez vzrušení. Jako by ho někdo naprogramoval. Bylo to dost neskutečné,“ uvedl ředitel školy Jaroslav Zahrádka.

Mladík podle informací Novinek skončil na chirurgii, nožem si způsobil drobné oděrky.

Jedničkář bez problémů

Podle informací Novinek žák zaútočil na dvě ženy, sekretářku školy a ženu, která u ní byla v kanceláři. Jedna z nich má bodné zranění na hlavě, druhá by měla mít pořezaný prst. Ředitel školy mluví jen o jedné zraněné ženě.

Chlapec nastoupil před několika dny do prvního ročníku čtyřletého studia. Z materiálů ze základní školy vyplynuly podle Zahrádky výborné studijní předpoklady, šlo o jedničkáře, který neměl problémy s učením ani s kázní.

Když ředitel školy zastavil útok na sekretářku, chtěl vědět, jestli student nemá komplice. „Připomnělo mi to scénář letních událostí z léta v Norsku. V té chvíli jsem si nebyl jistý ničím. Nakonec se však ukázalo, že byl student sám. Tedy doufáme. A jsme rádi, že se nakonec nikomu nestalo nic skutečně vážného,“ dodal Zahrádka.

Předejít podobnému incidentu podle něj nebylo možné. Chlapec se nechoval jinak než ostatní. Útok vedený na sekretářku s ní v podstatě nesouvisel. Podle ředitele z chování útočníka vyplynulo, že nešlo o osobní věc, student ženu napadl jako reprezentantku vzdělávacího zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám