Hlavní obsah

Medvěděv navrhl Putina jako prezidentského kandidáta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Prezident Dmitrij Medvěděv v sobotu na sjezdu vládní strany Jednotné Rusko navrhl premiéra Vladimira Putina jako kandidáta pro prezidentské volby, které budou v Rusku v březnu příštího roku. Zároveň souhlasil s tím, že on sám se postaví do čela stranické kandidátky pro prosincové volby do Státní dumy, dolní komory parlamentu, což krátce předtím delegátům doporučil Putin.

Foto: Profimedia.cz

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

Medvěděvův předchůdce v prezidentské funkci, nyní premiér a zároveň šéf Jednotného Ruska Putin ve svém vystoupení prohlásil, že mnozí delegáti žádali, aby parlamentní kandidátku vedl on sám.

"Jsem jim za to vděčný," poznamenal Putin, který ale zároveň poznamenal, že v posledních letech se vytvořila praxe, podle které kandidátní listinu Jednotného Ruska vede prezident.

"Domnívám se, že tuto tradici není třeba porušovat. Navrhuji, aby seznam kandidátů Jednotného Ruska do Státní dumy pro volby 4. prosince letošního roku vedl Dmitrij Anatoljevič Medvěděv," prohlásil šéf strany za potlesku přítomných.

"Je to bezesporu velmi seriózní návrh a já ho přijímám," řekl o něco později ze sjezdové tribuny Medvěděv o své nominaci do čela parlamentní kandidátky. Ve stejném vystoupení a rovněž za potlesku delegátů pak doporučil Putina jako stranického kandidáta na prezidentskou funkci. Ukončil tak spekulace o tom, kdo z tandemu nejvlivnějších ruských politiků se bude ucházet o kremelské křeslo.

Reklama

Výběr článků

Načítám