Hlavní obsah

Útočníci napadli mačetami a noži hosty vinárny v Olomouci

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Zhruba desetičlenná skupina mužů napadla v neděli časně ráno hosty před vinárnou v centru Olomouce. Ozbrojeni byli podle policie noži, dřevěnými holemi a mačetami. Dva z napadených museli být převezeni do nemocnice.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Vinárna, před níž došlo v neděli časně ráno k incidentu.

Článek

K incidentu došlo po třetí hodině ranní na Riegrově ulici. Útočníci se zbraněmi napadli hosty vinárny, kteří stáli před vchodem. „Čtyři napadené osoby musely být lékařsky ošetřeny, dvě z nich byly hospitalizovány ve Fakultní nemocnici v Olomouci,“ informoval Právo v pondělí olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Podle informací Práva byli napadenými Češi a útočníky Vietnamci. „Nemohu to potvrdit, ale mohu říci, že se v případě útočníků jednalo o cizince,“ řekl Právu šéf olomouckého odboru kriminální policie Jiří Musil. Odmítl přitom spekulace, že se jednalo o útok s rasovým podtextem. „Nebyl to ani žádný spontánní, nýbrž cílený útok,“ uvedl Musil.

Podle něj se jednalo o jakési vyřizování si účtů za jiný konflikt, který se v noci na neděli odehrál na jiném místě Olomouce. „Nemáme prokázán žádný rasový motiv ze strany útočníků, nejsou tam ani žádné důvody, jako je sociální napětí,“ zdůraznil kriminalista s tím, že všichni napadení se účastnili předchozího konfliktu. Při něm šlo podle všeho jen o poštuchování, při němž padaly i facky. I tento případ policie prošetřuje.

Podle náměstka ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jana Weinberga odvezli záchranáři z Riegrovy ulice s řeznými poraněními osmadvacetiletého a devětadvacetiletého muže.

„Mladší z nich měl řezná poranění na horních a dolních končetinách, starší byl navíc pořezán i na zádech a krku. Do nemocnice byli převezeni ve stabilizovaném stavu a při vědomí,“ sdělil Právu Weinberg.

„Policie na místě tři útočníky zadržela. Po ostatních intenzivně pátráme,“ uvedl Čundrle. Podle policistů byla situace v Riegrově ulici značně nepřehledná. Mnoho účastníků i svědků incidentu bylo navíc v časných ranních hodinách pod vlivem alkoholu. „Vyšetřování není jednoduché,“ dodal Musil. Zadržení útočníci budou zřejmě obviněni z výtržnictví a pokusu o těžkou újmu na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám