Hlavní obsah

Sedmá žena podala trestní oznámení na lékaře Bartáka

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lékař Jaroslav Barták má o problém více. Muž obviněný v souvislosti se sexuálním napadáním svých asistentek má na krku další trestní oznámení, které na něj podala již sedmá žena. Informaci potvrdila Jitka Rybenská z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 4.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Barták

Článek

Spolumajitel modřanské kliniky je stíhán za znásilnění, sexuální nátlak, vydírání, nebezpečné vyhrožování, ublížení na zdraví, omezování osobní svobody a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Těchto skutků se podle policie dopouštěl na svých osobních asistentkách. Hrozí mu až desetileté vězení.

Pražská policie zadržela Bartáka koncem srpna na letišti v pražské Ruzyni po jeho návratu z dovolené. Po několikahodinovém výslechu ho pak obvinila a Obvodní soud pro Prahu 4 ho posléze poslal do vazby.

Soud se ztotožnil s návrhem státního zastupitelství a na lékaře uvalil vazbu ze všech tří zákonných důvodů. Tedy proto, že by mohl uprchnout, ovlivňovat svědky nebo ve své trestné činnosti pokračovat. Barták tak nemůže prozatím být propuštěn na kauci, i když to podle obhájkyně navrhoval.

Barták podal proti tomuto soudnímu rozhodnutí stížnost. V současné době je ve vazební věznici na Pankráci.

Reklama

Výběr článků

Načítám