Hlavní obsah

Klaus chce nepokoje na Šluknovsku řešit nemilosrdně silou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus se v pondělí stručně vyjádřil k neutěšené situaci ve Šluknovském výběžku, jímž lomcují etnické nepokoje. Po víkendových demonstracích radikálů ve Varnsdorfu a Novém Boru prohlásil, že stát by měl v oblasti zasáhnout nemilosrdně silou. Posléze by se měl podle něj zasadit i o to, aby nevznikala ghetta.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Tady musí stát nemilosrdně zasáhnout, zasáhnout silou, aby tyto nepokoje skončily. To je naprosto evidentní věc,“ citoval prezidenta server Idnes.cz. Klaus k tomu doplnil, že to je pouze krátkodobé řešení, které je třeba odlišit od dlouhodobého. To by mělo podle něj mít za následek, že ghetta se sociálně vyloučenými občany nebudou vznikat.

„Je to neštěstí, je to hrozné, je to něco, co bych nevěřil, že si budeme importovat odkudsi ze světa k nám, ale bohužel, je to tady. Co s tím dělat, též není jasné. V každém případě odlišme velmi striktně dlouhodobé řešení od krátkodobého,“ připomenul Klaus.

Prezidentův názor je opět odlišný od názoru premiéra Petra Nečase (ODS), který tvrdí, že krátkodobá a líbivá řešení se zde nenabízí. Podle něj je třeba do problémových lokalit vyslat policii, ale za stěžejní považuje lidi z vyloučených lokalit motivovat k práci a aby posílali děti do škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám