Hlavní obsah

I přes policejní posily skupina Romů přepadla a oloupila ve Varnsdorfu ženu

Právo, Aleš Pelikán
Varnsdorf

Skupina Romů přepadla ve čtvrtek večer 48letou ženu u panelového domu nedaleko ubytovny Sport ve Varnsdorfu. Jde už o několikátý podobný případ v oblasti. Policisté prošetřují i rasový podtext události, ženě měli údajně nadávat „Ty bílá svině“.

Foto: Jiří Forman , Novinky

Romové se chtějí proti protestujícím bránit.

Článek

Incident se stal krátce po sedmé hodině večer, podle policie bylo útočníků tři až pět. “Neznámým předmětem ženu udeřili do obličeje, sebrali jí z kapsy mobilní telefon v hodnotě tisíc korun a utekli,“ informoval děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Policie případ vyšetřuje jako loupež a intenzivně po dosud neznámých pachatelích pátrá. „Zároveň prověřujeme i rasový podtext této události,“ dodal Haňka.

Policie v pátek odpoledne doplnila, že se kriminalistům podařilo zjistit totožnost útočníků. "Jedná se o mladistvé," uvedla policejní mluvčí.

Ubytovna Sport, v jejíž blízkosti mělo k přepadení dojít, je ve městě nechvalně proslulá. Místní v rámci posledních demonstrací k ní už několikrát pochodovali, další pochod je naplánovaný na páteční odpoledne.

Podobné útoky nejsou na Šluknovsku nijak výjimečné, i když oblast hlídají policejní pořádkové posily. V noci na čtvrtek zaútočili Romové na tři hosty restaurace ve Šluknově. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám