Hlavní obsah

Seznam.cz hledá nového cimrmanologa

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz v úterý oznámila spuštění nové služby Jarmara.at, která bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Zároveň bylo vypsáno výběrové řízení na správce nové webové stránky, který musí mít co nejširší přehled o Cimrmanovi. Nabídku práce bude Seznam propagovat v reklamním spotu, ve kterém ústřední roli hraje Zdeněk Svěrák.

Článek

„Už léta se snažíme utřídit mistrův odkaz. Jak vidíte, jsou toho pořád ještě plný almary. Hledáme proto znalce Cimrmanova díla, kterýmu na rozdíl vod nás neslábne zrak ani paměť,“ láká na novou pracovní nabídku na videu Svěrák.

Výběrového řízení se může účastnit každý. „Výběrové řízení bude mít tři základní kola a jen ti nejlepší, tedy největší znalci života a díla Járy Cimrmana, potom předstoupí před odbornou cimrmanovskou komisi,“ prozradila Irena Zatloukalová, mluvčí Seznamu.

Podle ní bude vítězi nabídnut lukrativní roční kontrakt na pozici správce obsahu webu s měsíčním platem 30 000 Kč. Přihlásit se do výběrového řízení je možné na webu Jarmara.at.

Jarmara: kompletní sbírka Cimrmanova díla
Nová služba bude provozována na internetových stránkách Jarmara.at. Název vznikl spojením slov Járova Almara, webové stránky totiž svým vzhledem připomínají starou almaru. Cílem projektu je sesbírat všechny cimrmanovské odkazy a vytvořit z nich unikátní archív, ve kterém se objeví i ukázky her z Divadla Járy Cimrmana.„Již ve svých počátcích měl Seznam.cz velkou spojitost s Járou Cimrmanem. První stránky, které Ivo Lukačovič udělal, byly právě s tématikou Járy Cimrmana. Je to symbolické, že se právě po patnácti letech opět spojí osud Járy Cimrmana a Seznamu,“ uvedl ke spolupráci Pavel Zima, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz.Nová Služba bude spuštěna 10. října 2011 na stránkách Jarmara.at. Se Seznamem budou na projektu spolupracovat mnozí cimrmanologové i Divadlo Járy Cimrmana.

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam.cz odhalil poslední chybějící službu

V úterý na tiskové konferenci odhalili zástupci společnosti Seznam.cz poslední chybějící službu. Ta bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy...

Výběr článků

Načítám