Hlavní obsah

Matka, jejíž mrtvé děti našla policie na Svitavsku, byla obviněna z jejich vraždy

Právo, Novinky, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Matka čtyř dětí, jejichž těla byla v pátek nalezena v domě v Širokém Dole na Svitavsku, byla v neděli obviněna z vraždy. Pokud ji soud shledá vinnou, hrozí jí 15 až 20 let vězení, popřípadě výjimečný trest. V neděli o tom informoval náměstek krajské policejní správy Pardubice Jiří Karásek.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Dům (vpravo) v Širokém Dole, kde byla nalezena těla dětí.

Článek

Karásek dále uvedl, že se šestatřicetiletá žena v současnosti nachází v režimu zadržení. Mluvčí pardubické policie Eva Maturová k tomu dodala, že všechny podávané informace byly schváleny dozorující státní zástupkyní.

"V neděli dopoledne začala běžet osmačtyřicetihodinová lhůta, během níž se soudně rozhodne o případném uvalení vyšetřovací vazby,“ řekl Karásek. Dodal, že v případě uvalení vazby by žena byla zřejmě převezena do některé z vězeňských nemocnic v Brně nebo v Praze.

„Kriminalisté na místě zajistili mnoho stop, později se přesunuli na jiné místo, vyšetřování pokračuje,“ řekla dále Maturová s tím, že policisté čekali, až bude žena schopna výslechu.

"Naši policisté, kteří se zabývají krizovou intervencí, nabídli službu rodině, kterou tragická událost postihla, a jejím známým a policejní psychologové s ní pracují," dodala Maturová.

Karásek odmítl uvést, zda se žena k činu přiznala a nekomentoval ani její psychický stav. Nechtěl ani sdělit, zda obviněná s policisty při výsleších spolupracuje. „Vyšetřování případu bude trvat několik měsíců,“ dodal. Kromě ženy nebyla obviněna žádná další osoba.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dveře do domku jsou opatřené policejní pečetí.

Policisté po upozornění druha nyní obviněné ženy nalezli v pátek v domě v Širokém Dole čtyři mrtvé děti, jejichž těla nesla stopy škrcení a bodnořezných ran. Na místě také objevili jejich těžce zraněnou matku, která se pokusila o sebevraždu oběšením, její škrtidlo ale povolilo a ona si při pádu z bezmála pětimetrové výšky poranila lebku. Poté byla vrtulníkem transportována do fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde byla držena v umělém spánku. V sobotu nabyla vědomí a lékaři povolili její výslech.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Dům (vpravo) v Širokém Dole, kde byla nalezena těla dětí.

Věk nalezených dětí se má pohybovat od dvou měsíců do osmi let. Karásek k této skutečnosti pouze uvedl, že byly mladší 15 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám